Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 4 maj 2007

Förberedelser

Av Lina - 4 maj 2007 22:21

Känner mig faktiskt lite spänd inför morgondagen. Det blir tvådagars klickerkurs i Karlstad. Har hackat mängder av kycklingköttbullar, fettsnål korv och delat Frolic i pyttebitar, så nu har vi en hel glasslåda full av gottis. Tar även med en tub med skinkost som Pejla ikväll visat väldigt stort intresse för. Så den ätliga belöningen blir det nog inga problem med.


Har kollat på hitta.se för att få karta till stället dit vi ska. Har packat vattenskål och vattenflaska, klicker, koppel, mat (om det nu skulle behövas) och leksaker i ryggan. Så nu borde allt vara i sin ordning!


Det enda jag saknar är en BUR!! Jag blir tokig på detta. Men jag hoppas få tid över imorgon för att åka till Hund- och kattspecialisten (tror jag det hette) för där vet jag att de säljer precis de burar jag är intresserad av. Det känns inte helt bra att ha henne sådär lös i bakluckan, men det får gå för denna gång. Kankse kan man göra någon temporär lösning med kompostgaller?!


Ser väldigt mycket fram emot kursen, hur som helst. Vi blir fem deltagare, och de andra hundarna är bra mycket äldre än Pejla. Det är egentligen en klickerkurs för tävlingslydnad, men jag har pratat med kursledaren, och det är inga problem att anpassa nivån individuellt, säger hon. Väldigt bra, tycker vi :)


På eftermiddagen idag tränade vi lite inkallningar och kontakt ute i trädgården. Hon har föresten inte haft koppel en enda gång idag, vilket känns väldigt bra. Vi har även slappat i solen och haft det allmänt skönt.


Provade att belöna med kamplek en stund. Hon tycker det är roligt, men vill inte riktigt släppa leksaken när hon väl kommit igång. Och dessutom blir hon så till sig att det blir svårt att lugna henne igen. Kankse något man kan få lite tips kring imorgon. Jag hoppas det.


Ungar och hund sover för länge sedan. Sambo kollar TV och det ska jag också göra nu, en liten stund, sen blir det sängen här också. Är supertrött!


God natt alla!

 
 
Veronica, Rio & Oliver

Veronica, Rio & Oliver

5 maj 2007 16:38

Ser att ni är i Karlstad idag. Hoppas kursen är givande. Det tror jag säkert. Det är kul med klickerträning.

Hoppas du får tag på en bur. Såg i butiken häromdagen att de hade den buren du är intresserad av.

Ha en fortsatt trevlig helg.

http://goto.glocalnet.net/veronica1

 
Ingen bild

Tina

5 maj 2007 22:33

Hoppas ni har det bra på kursen.
Tina

 
Millis

Millis

5 maj 2007 23:05

Jag hoppas också att ni har det bra på kursen. Det ska bli spännande att få läsa om hur ni har haft det.

http://millis.bloggagratis.se

 
Ingen bild

La famiglia

8 maj 2007 01:02

Mitt tips till kampleksproblemet är helt enkelt att strunta i kamplek. Den behövs inte. Det finns andra sätt att belöna. Jag kan inte se att kamplek med hund någonsin är befogat. Men så är jag en inbiten pacifist också, inte bara när det gäller hundar.

 
Ingen bild

Hundbiten

8 maj 2007 01:07

La famiglia: Mja, jag vet inte det. Jag har sett väldigt många exempel på att kamplek kan vara en mycket effektiv belöning. Om det är det hunden vill ha, vill säga. Men det gäller ju att man får till det på rätt sätt, med tydligt avslut, och att det hela tiden är roligt. Nu är kanske inte flattar kända för att gilla just kamplek, så vi får se hur det blir med den saken framöver. Det finns ju andra sätt att leka på. Apportera, till exempel :) Det gillar hon!

 
Sara och Dagmar

Sara och Dagmar

15 maj 2009 15:36

Hej!
Googlade precis "klickerkurs + karlstad" och hittade din blogg. Vad var det för kurs du var på? Hur var den tyckte du? Vore jättesnällt om du orkade svara, för jag letar desperat efter just en bra klickerkurs! :)
Med vänliga hälsningar
Sara

http://minhunddagmar.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Ovido - Quiz & Flashcards