Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 30 maj 2007

Trädgårdsträning

Av Lina - 30 maj 2007 12:22

När vi kom hem efter vår korta promenad i morse hade jag en hel del mat kvar i fickan. Så vi tog en tur i trädgården och tränade på att sitta vid vänstra sidan. Det är svårt, eftersom vi tränat så mycket när Pejla sitter framför mig. När hon fattar att det är klickerdags springer hon, väldigt fokuserad, och sätter sig med kontakt framför mig.


Men vi tränar även fotgående en hel del, så vi började med det även idag. Började så småningom sakta ned farten i fotgåendet och höll på så tills jag stod helt stilla. Och det gjorde Pejla också! Klick och belöning.


Hade hög frekvens på klicken när hon stod vid min vänstra sida, och så småningom satte hon sig ner. Fortsatte klicka och belöna för detta och sedan tog vi paus och gjorde om samma sak igen.


Avslutningsvis körde vi vanligt fotgående med kontakt, eftersom hon är så duktig på detta och verkligen tycker det är roligt. Belönade då genom att kasta en boll som hon gladelilgen apporterade. Kampade lite om bollen också och tränade på att hon ska släppa när jag säger "tack". Det går jättebra faktiskt! Men det får lov att bli korta, korta kamplekar, annars är det svårt att få henne att släppa :)


Provade även lite sitt/stanna kvar som så småningom utvecklades till sitt/stanna kvar med inkallning. Belönade med bollen på samma sätt och kastade den bakåt så att hon sprang förbi mig i rejserfart och hämtade. Roligt för mig och roligt för Pejla :)


När vi sedan gick upp till jobbet var det en trött hund som la sig med ett tuggben i bädden. Hon har sovit i princip fram till nu, och nu går vi ner och käkar lunch! Vad det blir i eftermiddag vet jag inte. Regnet öser ner. Tror vi satsar på någon inomhuslek...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se