Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 7 juni 2007

Valpkurs 6(6)

Av Lina - 7 juni 2007 10:34

Så var det då dags för sista valpkurstillfället. Det har varit en otrolig värme hela dagen och både jag, barn och hund har väl varit rätt utslagna. Det var skolavslutning i kyrkan för dottern för första gången och där inne var det lika varmt som ute nästan. PUST! Pejla fick ligga i bilen och vänta i skuggan, med både baklucka och fönster öppna för genomdrag, och jag kan slå vad om att det var skönare där!


När kvällen kom hade nog värmen gjort slut på mitt korttidsminne, för när klockan var halv sju var jag på väg med barnen att bada, när jag plötsligt insåg att valpkursen hade hållit på en halvtimme redan! Så badplanerna fick ställas in (under stora protester) och jag drog iväg.


Missade teorin som handlade om akivering. Synd, men instruktör-Anna drog några tips för mig under den obligatoriska promenaden, så det kändes ändå bra, och jag insåg att vi nog är rätt uppfinningsrika vad gäller aktivering redan.


I övrigt tränade vi vidare på det vi hållit på med under hela kursen. Roligast var nog inkallningen denna gång. Har tränat en del sitt/stanna kvar med Pejla och utvecklat det till att lägga på inkallning. Provade detta på kursen nu. Satte henne, bad henne stanna kvar och gick iväg medan Anna höll i långlinan. Efter 10-15 meter hörde jag att Pejla började hoppa där bakom mig. Då vände jag mig om och tittade på henne. Hon satte sig igen och jag sa "stanna" en gång till. Och hon satt som ett ljus. Gick en 20 meter till, vände mig om och tittade på henne. Hon satt stilla, så fint så fint. Väntade 10-15 sekunder innan jag ropade "Peeeejla!", och hon kom som ett skott. Väntade lite med belöningen när hon kom fram och hon satte sig på backen med en smäll innan jag klickade och bjöd på lite godis. Min duktiga tjej! :)


I övrigt fortsatte vi träna ligg och sitt med stanna kvar, och med störning i form av att ekipagen om vartannat fick gå slalom mellan övriga. Pejla är jätteduktig på detta. Hon är till 90% fullt koncentrerad på mig under dessa övningar.


Vi gjorde även hälsningsövningar där vi gick två och två ekipage mot varandra, stannade, satte hundarna och stod och pratade en stund för att sedan gå vidare till nästa. Funkade också bra!


Avslutningsvis visade Anna med sin gammel-labbe de olika momenten i lydnadsklass 1. Och jag blev ännu mer sporrad att fortsätta med lydnaden. Tror verkligen att Pejla kan bli riktigt duktig på detta i framtiden! Men något tävlande eller hårdträning blir det förstås inte fråga om på länge - hon måste ju få bli stor först :)


Det kändes lite trist när kursen var slut. Satt kvar och pratade med Anna och Sofia en halvtimme efteråt, och Anna berättade att hon ska åka och hämta en labbevalp om ett par veckor. Roligt, tycker jag! För tanken var att hon skulle ha väntat till nästa sommar, men nu har hon alltså ångrat sig. Hoppas på en retrievertränarkompis lite där :)


Tack Anna och Sofia för 6 toppenveckor! Vi ses ute på plan :)

Kurser · Pejla · Valp
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Ovido - Quiz & Flashcards