Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 24 juli 2007

Inte samma sak...

Av Lina - 24 juli 2007 22:21

Jag tränar något litet med Pejla varje dag. Ibland mycket, ibland lite. Men vi tränar nästan alltid hemma. Har två rätt små barn som är lediga hela sommaren och jag kan liksom inte bara lämna dem hur som helst när som helst. Och inte vill de följa med för att mamma ska träna hunden heller... Någon gång ibland kanske, men det finns så mycket annat som är roligare.


Idag tog vi oss iallafall ut till brukshundklubben. Det första som hände var att Pejla började tokskälla innan jag ens kommit ur bilen!? Min hund som aldrig skäller förutom när hon blir väckt av något "konstigt och skrämmande" ljud ibland. Öppnade bakluckan och pratade lite med henne. Hon skällde igen och då blev jag så paff att jag bara gick därifrån. Satte mig och tittade på när en av elithundarna tränade vittringsapportering. Pejla var tyst hela tiden så när de var klara hämtade jag ut henne och vi satte oss vid sidan av planen.


Precis i samma veva kom Charlie, Pejlas favorit över allting annat, men jag sa till matte Anna att vi väntar lite och vi bestämde att de kunde få leka sedan, innan vi skulle åka hem igen.


Ojojoj vilket pip och gnäll det var på Pejla. Hon ville verkligen till Charlie! Men jag stålsatte mig och vi satt säkert nästan en timme och tittade på när folk tränade, och på Charlie som befann sig ca 10 meter bort. Det gick rätt bra ändå. Hon la sig ner och jag belönade det med godis. Kliade henne på magen en del också för det gillar hon. Tyckte att hon kanske kunde ha varit aningen mer avslappnad, men det kommer väl det med (hoppas jag). Hon är ju valp...


Jag och Anna tog med våra valpar ut på planen och tränade lite bredvid varandra. Mest kontaktövningar, och jag provade ingångar också. Det funkade helt kanon. Vi har ju gjort det några gånger nu de senaste dagarna, och det sitter väl högst upp på Pejlas att-göra-lista nu förstår jag, för hon klarade åtminstone 8 av 10. Dags för ytterligare kriteriehöjning kanske.


Testade även att köra bakdelskontroll på kloss, men det var som bortblåst :)


Vågade inte ha henne lös på plan idag när det var så många hundar, för hon kändes väldigt utåtriktad förutom när vi gjorde ingångarna. Så jag tog in henne i agilityhagen där det är stängsel runt om. Mycket riktigt. Så fort hon kom lös gjorde hon några ärevarv där inne i tokfart. Kunde inte annat än skratta faktiskt. Gick iväg en bit för att liksom visa att jag inte var intresserad av någon sådan lek, och när hon slutligen kom till mig och lugnade sig lite plockade fram en boll och lekte med henne för att få upp kontakten. Det funkade faktiskt rätt bra. Provade lite sitt kvar med inkallning och vi fick till tre stycken som faktiskt kändes helt ok, även om hon fortfarande helt klart hade tankarna på Charlie där utanför staketen.


Men så kom han då äntligen. Söta Charlie. Ett halvbra sitt med kontakt och hon fick sitt varsågod, och sedan var de i full gång. Vi lät dem springa, jaga, rulla, knuffa, morra och leva loppan i drygt fem minuter, sedan flåsade båda två så mycket att vi tyckte det kunde räcka... :)


Min slutsats efter dagens besök på hundklubben är hur som helst att jag måste bli bättre på hitta sätt och tid att träna på nya ställen. Om så bara på "att vara"...


Fast roligt hade vi iallafall. Och Pejla sover nu som en gris :)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se