Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 31 juli 2007

Social träning på hög nivå

Av Lina - 31 juli 2007 14:23

Under fyra dagar har Pejla fått lika mycket social träning som i övrigt sedan hon kom till oss. Nästan iallafall. Både Astrid Lindgrens värld och High Caparral utsatte oss för många frestelser och nya, konstiga saker.


High Chaparall var roligast, helt klart. Så vi stannade där i två dagar. Pejla har sett hästar, får, massor av folk och hundar, och lärt sig att man inte kan gå och äta allt som ligger på marken hela tiden. Hon har åkt hästdroska och tåg som kapats av cowboys. Var lite orolig att allt pang-pang skulle göra henne nervös, men hon har skött sig exemplariskt när det gäller den biten!
Här tar vi en liten kissepaus efter vägen. Vi sprang rätt mycket fram och tillbaks och jagade varandra här för att liksom liva upp det hela lite. Pejla hade legat ett par timmar tyst i bilen och behövde lite aktivering. Och i brist på annat lekte vi lite dragkamp med kopplet :)Vi hamnade en del på efterkälken eftersom jag varit benhård på att hon inte fått komma framåt när hon dragit i kopplet. Har stannat, som på bilden, väntat lite, och har hon inte kommit tillbaka till min vänstra sida inom några sekunder har jag lyft henne tillbaka i halsbandet. Måste säga att hon blev bättre och bättre på att inte dra under dessa dagar.Såhär kunde det se ut ofta så småningom. Pejla vänder självmant för att söka kontakt med mig när hon känner att kopplet (som jag höll rätt kort för det mesta) började strama. Så, det går framåt!


Men nu är vi åter hemma och vardagen tar vid. Ja, vi har semester veckan ut, men det är tveksamt om vi åker på någon mer tur. Det är skönt att vara hemma :)


Till helgen planerar vi dock ett besök hos uppfödaren. Det ska bli skoj!

Pejla · Valp · Vardag
 
ANNONS
 
Ehlin ´å hundarna

Ehlin ´å hundarna

1 augusti 2007 12:18

Ser ut som ni hade det jätte skoj på er semester!! Ser ut som att Pejla är en mycket stabil!! Hon är ju jätte duktig!
ha det bra!
Ehlin med hundar

http://www.ehlin-hund.bloggagratis.se

 
Millis

Millis

2 augusti 2007 08:24

Kul att ni hade det bra på semestern och Pejla är ju jätteduktig.
Vimmerby är nästan hemma hos mig. Det ligger bara 5 mil härifrån.
Kram

http://millis.bloggagratis.se

 
Liza och Torsten

Liza och Torsten

2 augusti 2007 21:43

Kör samma princip som du när det gäller koppelgående:) Det funkar kanonbra! Och jag som har gått en del kurser på SBK för många år sen är glad för att nya metoder råder..Det är inte kul att koppelkorrigera..och tänk va bra när inte 80 kilo Torsten drar i sitt koppel*s*

http://Torsten.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se