Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 3 augusti 2007

Skogspromenad

Av Lina - 3 augusti 2007 11:17

Igår gjorde jag en av de saker som jag sett fram mest emot sedan jag skaffade hund. Pejla har över huvud taget den senaste tiden förändrats något när det gäller aktivering. Det märks att hon börjar bli större! Hon behöver röra sig mer, helt enkelt.


Så igår tog vi en tur till ett fritidsområde som ligger här i närheten. Det finns massor av stigar i skogen, och folk tränar skidskytte på området, så skott-träning får man liksom på köpet.


Vi valde att gå "lätta 5:an". Alltså en terrängbana på fem kilometer.


Oj vad hon älskade detta!


Vi har faktiskt inte varit ute så mycket i skogen än, trots att vi bor mitt i den. Visst, lite, men inte såhär.


Till att börja med tränade jag lite koppelgående med henne igen. Alltså stannade om hon började dra, och om hon inte kom in till vänstra sidan lyfte jag henne dit i halsbandet. Det var svårt att få henne fokuserad på mig eftersom det var folk i rörelse överallt. Folk som sprang, gick omkring, jobbade med underhåll av fritidsområdet och åkte rullskidor.


Men så snart vi kom in i skogen blev vi ensamma och det gick bättre. Efter ett tag, ska tilläggas, för i början var hon bara totalt överlycklig över alla lukter, lera, mossa, grenar och allt annat.


När hon lugnat ner sig en smula släppte jag kopplet och lät det löpa efter henne. Hon höll sig på stigen, men ville gärna springa iväg framför mig. Så jag började göra som när hon var riktigt liten - jag gömde mig för henne. Så fort hon kom iväg lite för långt och jag fick några sekunders tid, hoppade jag av stigen och gömde mig bakom en sten eller något buskage. Och det här funkade verkligen! Hon blev väldigt orolig när hon upptäckte att jag var borta. Tittade åt alla håll, sprang några steg hit och dit för att hitta mig och blev överlycklig när hon äntligen hittade fram.


Bjöd på godis och kel varje gång hon hittade mig, och efter ett par, tre sådana här kurragömmagrejer hade hon benkoll på mig under hela promenaden. Hon fick gå framför mig om hon ville, men när hon kom en sisådär tio meter ifrån mig vände hon sig om och kollade att jag var där, och flera gånger väntade hon in mig. Under långa sträckor valde hon dessutom att gå fot. Kändes härligt!


Tränade medvetet fotgående också och belönade genom att kasta en boll bakåt som hon fick hämta och komma in och byta mot godis. Det var skoj.


Fast det bästa var nog ändå när matte hittade blåbär. Det var riktigt gott :)


Tror vi ska göra samma sväng idag också, för både jag och Pejla älskar verkligen skogen. Och det luktar ju så gott nu när regnet fuktat ner överallt. Härligt!

Pejla · Valp · Vardag
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se