Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 8 augusti 2007

Lite deppigt

Av Lina - 8 augusti 2007 09:54

Igår åkte jag till klubben där man skulle köra träningstävling. Kul! Jag och Pejla fick hålla till i ett av tälten och agera störning. Passade på att träna lite där i tältet med apportbockarna som låg där. Belönade henne när hon satt stilla med apporten i munnen. Vi har tränat en del på det här hemma nu och det går framåt. Hon greppar INTE särskilt hårt, men hon håller den iallafall. Har börjat lägga till störning i form av att jag liksom lugnt vevar händerna kring apportbocken, och hon håller fast ändå, för det mesta, men ibland släpper hon den, förmodligen för att hon tror att jag ska ta den. Vill inte att hon ska släppa den förrän ett "tack" eller klick kommer. Men som sagt, det går framåt.


Tränade även på att ha henne sittande i fotposition. Hon klarar längre och längre stunder - också positivt!


Gick iväg en bit efter en stund och tränade sitt/stanna kvar, och varvade att jag gick tillbaka till henne ibland och gjorde inkallning ibland. Funkade fint. Det vi har att träna på där är egentligen att sitt alltid betyder sitt och inte att man kan lägga sig ner efter en stund :) När hon gör det, lägger sig ner alltså, går jag bara tillbaks till utgångspositionen, tar ett steg åt höger och får henne med mig, och så börjar vi om. Det brukar få poletten att trilla ner.


Hon fick inte hälsa på några hundar igår. Charlie var där, bästa kompisen, men hon har skruvat upp förväntningarna så väldigt högt efter att de fått leka de två senaste gångerna vi varit där, så igår var jag lite sträng på henne och hon fick alltså inte ens hälsa. Vet inte om det är rätt, men det kändes så.


Tror jag sett världens sötaste hund dessutom. En liten jaktgolden på tre månader som jag blev fullkomligt förälskad i. Så himla söt och go! Nästa hund kanske måste bli en sådan :)


Hur det än var så kände jag mig lite depp efter klubbesöket igår :( Jag vet inte, men jag känner mig så himla ensam i mitt klickertänk här. Det är som att de jag pratar med inte riktigt förstår mina resonemang. Det gör väl ingenting i och för sig - men, jag har ju inga träningskompisar att bolla med direkt, och det är det som är tråkigt. Det skulle vara så kul att hitta någon att träna med, som tänker på samma sätt.


Det finns de som klickar, men jag har hittills inte hittat någon som inte korrigerar också - och jag som är "skolad" efter Canis känner ett motstånd mot detta att blanda metoderna. Och det värsta är att när jag inte har någon med samma tankar att diskutera med, så har jag börjat ta åt mig av de råd jag får på klubben - även om de innehåller korrigerings- eller locktänkande. Och jag vill ju inte det. Egentligen.


Så när jag kom hem igår plockade jag fram musmattan, som i protest, och körde världens finaste tasstarget på den. Pejla var heltaggad och dök på mattan. Och då mindes jag varför jag tränar på det här sättet. Hon älskar det, och jag gör det också :)


Idag fanns lite av den där gnistan kvar, så vi tog en tidig morgonpromenad och jag belönade med hög frekvens för slakt koppel och vi tränade följsamhet genom att jag gick kors och tvärs över vägar och gärden. Körde tasstarget på musmatta igen när vi kom hem, och hon var lika glad och vass idag :)


Ska försöka få hit någon duktig klickertränare som kan hålla kurs, och försöka samla ihop lite folk som är intresserade av att lära sig mer. Det vore verkligen roligt.

 
 
Ingen bild

Ninni

8 augusti 2007 11:40

Jag måste bara fråga hur gammal Pejla är?

 
Hundbiten

Hundbiten

8 augusti 2007 11:46

Hon är inte gammal, 6 månader bara (igår) :)

http://www.hundbiten.bloggagratis.se

 
Lena

Lena

9 augusti 2007 22:26

Hej!
Hittade din blogg genom min dotter Jenny och fastnade. Vi har en cairn på 2,5 som jag håller på att klicka med. Har gått en klickerkurs för Ann-Louise Ryrvik och hon är en riktig höjdarinstruktör. Både jag och Cola tycker att klicker är det som funkar klart bäst. Hoppas att du får dina klubbkompisar på bättre tankar snart... Ge inte upp och lycka till med träningen. Kommer fortsätta läsa din blogg!

http://klingemaden.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Hundbiten

9 augusti 2007 23:08

Vad roligt det är att se nya läsare :)

Ibland har man dåliga dagar, och när jag skrev inlägget här hade jag en dålig dag överlag, så jag vet inte... Har träffat ett par stycken hittills som verkar sugna på klickerträning, och många tränar ju ändå mycket med positiv förstärkning, så jag är jätteglad att kunna åka till klubben. Det jag saknar är väl någon som kan klickerträningen "ordentligt", enligt Canis-tänket typ... Du vet, när man är i behov av att bolla och fråga om hjälp.

Men jag hoppas jag lyckas dra ihop ett gäng för lite träning i november. Det vore verkligen roligt :)

 
Ingen bild

Hundbiten

9 augusti 2007 23:20

Lena: Glömde en sak - håller med om att Ann-Louise är en toppentränare! :D Lärde mig massor av henne nu i maj.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Ovido - Quiz & Flashcards