Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 8 augusti 2007

Besök på jobbet

Av Lina - 8 augusti 2007 14:58

Idag har Pejla mött Sally för första gången. Sally är en blandning mellan Stövare och Labrador (tror vi), är 8 år och bor hos en av mina kollegor.


När hon kom imorse hade jag och Pejla precis varit ute en stund och gjorde en inkallning på gräsmattan. Pejla blev nyfiken på bilen som svängde in, men kom till mig ändå. Fint :)


Sallys husse tyckte att vi kunde ha koppel på hundarna först så jag kopplade Pejla. Tänkte sedan vara lite pedagogisk, så jag band upp henne vid ett träd och gick själv fram och hälsade på Sally en stund, som verkligen är jättetrevlig! Glatt viftande svans hela tiden.


När hundarna sedan skulle hälsa gjorde Pejla som hon brukar. Liksom rusar fram och hälsar jättemycket! Men se det gillade inte Sally. Hon röt ifrån ordentligt och snacka om att Pejla blev paff! Hittills har hon bara träffat hundar som har väldigt mycket överseende med hennes bufflighet. Men efter tillsägelsen gick det jättebra. De höll sig ifrån varandra rätt länge, men det syntes ändå att båda var intresserade, och nu, när nästan hela dagen gått, har de båda nosat varandra där bak och där fram utan problem.


Fjäskade lite för Sally imorse och bjöd på godbitar när hon satt fint, la sig och rullade runt, så nu ligger hon mest hela tiden utanför min dörr och väntar på mer :)

Pejla · Valp · Vardag
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se