Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 9 augusti 2007

Tasstarget

Av Lina - 9 augusti 2007 14:55

Under lunchen idag var jag och Pejla ute i trädgården och lekte tasstarget. Har hittat världens bästa musmatta till det här! Det är en hård, tung musmatta från IKEA som har någon slags metall inuti och med ett hårt skinnliknande "skal". Den flyger absolut inte iväg; den glider bra på både gräs och golv om man kastar iväg den och Pejla kan dessutom glida själv på den utan att den "stör" genom att fladdra runt och så. Helt perfekt alltså.


Pejla älskar verkligen den här leken. Hon flyger på musmattan så fort jag slängt den på marken. Idag tränade vi inte på gräs, utan på altanen. Jättekul :) Efter en stund hämtade jag kameran (kors i tak), så här kommer lite bilder från alldeles nyss:Pejla väntar på att vi ska sätta igång.

Och så kör vi då!
"Klick"
Var är belöningen?!

Provade även att lägga musmattan så att hon sprang mot mig, men då var det lätt hänt att glömma bort att stanna vid den :) Bäst går det om jag kastar iväg den, långt och snabbt, och helst ska den rulla lite på kant - då blir hon som tokig och så fort mattan stannat dyker hon på den med tassarna. Eller om jag springer baklänges och drar musmattan med mig efter backen så att hon får jaga den. Jätteroligt :)

Lite pauser med bollek måste man förstås också hinna med...

...och vila. Det är också viktigt. 
ANNONS
 
Jenny

Jenny

9 augusti 2007 18:00

Såå söt vove du har! Jag ska börja läsa på din blogg med jämna mellanrum så mig kommer du få hööra mer av, kramar

http://www.nogg.se/coolacola

 
Jana

Jana

9 augusti 2007 20:34

Då är det väl bara att vänta att IKEA:n här öppnar så småningom. ;-)

http://isgardsteater.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Hundbiten

9 augusti 2007 21:43

Men va? Har det inte redan öppnat? :) Var på Bergvik för några dagar sedan och då fanns en vägskylt med "IKEA" åt vänster i rondellen ut från parkeringen... :)

Tyvärr tror jag inte att de där musmattorna finns kvar dock... Köpte den för en herrans massa år sedan, och den är verkligen jättedålig att dra musen på - för glatt liksom... Har kollat på ikeas hemsida men inte lyckats hitta den där nu. Så jag får vara rädd om den jag har tror jag :)

 
Milllis

Milllis

10 augusti 2007 11:47

Underbara bilder på din duktiga sötnos!
Hoppas att ni får en härlig dag!
Kramis

http://millis.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Hundbiten

10 augusti 2007 14:30

Tack Millis - dagen har varit toppen, men just nu överraskades vi av värsta skyfallet. Vädret är verkligen osvenskt just nu... känns mer som sydligare breddgrader...

 
Agneta

Agneta

10 augusti 2007 17:37

Hejsan!
Det är jag som är matte till den lilla jaktgolden som du träffade på klubben.
Klickerkurs låter intressant tycker jag! Anmäler därför mitt intresse för detta. Har aldrig gått någon kurs, men har användt klicker ändå i vissa inlärningar med Kim den 4- åriga golden som jag har.

Vi träffas säkert igen på klubben så vi kan diskutera mera runt detta.

M.v.h Agneta

http://www.goldenkim.se

 
Hundbiten

Hundbiten

11 augusti 2007 14:27

Vad roligt Agneta - antecknar dig på listan och återkommer med mer info :)

http://www.hundbiten.bloggagratis.se

 
Sara

Sara

11 augusti 2007 19:45

Tycker ni är så duktiga med eran träning, och det är jättekul att läsa!! :) Synd att ni bor så längt bort, tänkte på dendär klickerkursen, hade vart jättekul!

http://sisu.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Hundbiten

13 augusti 2007 22:42

Har varit och smygkikat hos dig nu Sara och ni är ju jätteduktiga! Vad roligt att få en ny blogg att hålla ögonen på.

Men du. Det är inte VI som bor långt bort. Det är ju NI ;)

 
Bacillen

Bacillen

14 augusti 2007 16:40

hej! kul att kolla in din blogg och läsa om er träning!
fastnade här på inlägget om tasstarget!Om jag får tipsa? prova också att lägga ut mattan, ta med dig hunden bort en bit och släppa henne, öka sen avståndet till targeten!

http://bacillen.wordpress.com

 
Ingen bild

Hundbiten

14 augusti 2007 17:14

Tack för tipset Bacillen! Sådana mottages tacksamt :)

Har visserligen testat detta, men det blev lite för lite energi i det så jag har försökt jobba upp intresset ordentligt på targeten genom att hon får jaga den.

Men det kanske är dags att prova ditt förslag, för hon har blivit betydligt hetare på musmattan nu!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se