Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 20 september 2007

Lydnadskurs tillfälle 5

Av Lina - 20 september 2007 08:09

Pejla ligger i sin bädd nu och väntar. Vi ska strax gå ut på morgonpromenad innan jobbet.


Igår var vi på klubben igen för lydnadskurs. Vi tränade individuellt på grejer vi gått igenom sedan förut och som vi ville träna mer på helt enkelt.


Vi provade hopp över hinder, eftersom vi knappt gjort detta förut. Det gick jättebra och faktiskt gjorde hon frivilliga ingångar när hon hoppat över till mig.


Testade också att hålla apportbock i trä, och denna gång använde jag två bockar från klubben, för att testa om det skulle gå lika bra med sådana som hållits av andra hundar. Det gick faktiskt till och med bättre än med dem jag har hemma! Och anledningen tror jag är att de helt enkelt var större. Det såg så enkelt ut för henne att greppa dem när de var sådär rejäla.


Tränade även på linförighet kring en uppkonad ruta. Först körde vi högersvängar och jag tappade henne lite just i svängarna, men efter lite tips från Laila gick det mycket bättre. Pejla blev riktigt, riktigt duktig på att följa mig åt höger efter en stund. Det är så himla roligt att träna med hund när det går framåt!


Tränade även på halter där kring rutan. Det är hon också duktig på, och det vore faktiskt konstigt annars, för det tränar vi på varje dag, på promenader och ibland några gånger även inomhus. Det och ingångar.


Fortsatte även med läggande under gång då jag går baklänges. Klickade för några frivilliga ligg innan jag började gå, och Pejla la sig flera gånger under övningen. Men Laila tyckte att jag skulle tänka på HUR hon lägger sig, och det är ju en helt riktig iaktagelse. För som det blir nu liksom hukar hon sig några steg innan hon lägger sig, och så ska det ju inte vara :) Stegen före ligget förbereder hon sig väldigt mycket skulle man kunna säga.


Laila tyckte att jag skulle ta ett steg emot henne för att hjälpa henne, men jag provade inte det där och då (Pejla gillar inte riktigt om man kliver emot henne har jag fått för mig), utan började klicka för backande istället, för att liksom få henne att känna bakåt-känslan som man ju gärna vill få med i läggandet.


Och inatt kunde jag inte sova på grund av detta läggande under gång. Måste få till en TYDLIG plan för detta! Låg där och funderade och tänkte, men när jag fortfarande inte somnat runt 3-tiden gick jag upp och läste Fanny Gotts artikel om bakdelskontroll, och efter det har jag iallafall en lite tydligare bild om hur jag vill göra :) Somnade tyvärr inte förrän 5 ändå, så idag är jag trött!.

 
 
Vendela&Dagny

Vendela&Dagny

20 september 2007 16:19

Kul med kurs! Vad fick du för tips om högersvängarna?

http://dagny.taftea.se

 
Ingen bild

Hundbiten

20 september 2007 16:36

Hej Vendela! Fick tips om hur JAG skulle gå - har inte gjort detta förut, och Laila hjälpte mig med hur jag kunde sätta fötterna för att göra det lite enklare för oss :)

 
Ingen bild

Anna Charlie

23 september 2007 19:30

Hej Lina blev nyfiken på vad det var för något du läst om bakdelskontroll med hon Fanny Gotts var kan jag läsa den?? har inte varit in och kollat din sida på ett tag så nu har jag kollat lite!

 
Ingen bild

Hundbiten

23 september 2007 22:08

Fanny Gott är en av instruktörerna hos Canis. Hon har en jättebra sida, www.klickerklok.se, och där finns den artikeln. Fast nu fick jag tips av henne att inte använda backandet just vid den här övningen utan att istället jobba som jag skrev ovan. Men backandet är jättebra till annat, så läs artikeln! Den finns på http://www.klickerklok.se/bakdelskontroll.htm

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Ovido - Quiz & Flashcards