Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 24 november 2007

Grundfärdigheter

Av Lina - 24 november 2007 21:56

Äntligen kurs!

Den här helgen har vi väntat på länge.

Ann-Louise Ryrvik är här och håller kurs i klickerträning för ett gäng värmländska brukshundklubbare, och vi har väldigt trevligt. Fokus har idag legat på grundfärdigheter.


Visserligen har jag redan gått ett par sådana här grundläggande klickerkurser förut, men vi har fortfarande mycket kvar att lära, så det känns verkligen toppen att ta allt från grunden igen. Vid de förra tillfällena lärde vi oss förstås massor, men att ta om det igen nu, när vi redan kan en hel del, gör att jag snappar upp väsentliga saker som jag kanske inte riktigt insett vikten av tidigare.


Som idag till exempel. Har haft lite problem med stå i framförmappen. Visst, Pejla står, men det har blivit lite så att jag hela tiden måste röra mig från henne för att få till en ny repetition, eftersom hon liksom hamnat inpå mig. Om jag haft lite mer rutin, eller haft någon annan som kunnat titta på oss när vi tränar, hade säkert detta problem varit lätt avhjälpt, men jag har inte riktigt förstått vad jag gjort för fel (för att det är jag som gjort fel har jag aldrig tvivlat på).


Ann-Louise tittade på oss i ca 20 sekunder och frågar sedan:

-Vart belönar du henne?

Tja... ner med handen i fickan, ut med belöningen så fort som möjligt rakt ned vi vänstra sidan av benet :)


Mer behöver jag väl inte säga egentligen, men jag gör det ändå. Har alltså skapat en belöningsförväntan hos Pejla väldigt tätt inpå mig, vilket gjort att jag (omedvetet) flyttat mig bakåt för att det blivit för trångt... och vilket också gjort att Pejla rört tassarna väldigt mycket och att det därmed blivit svårt att få till ett stilla stående.


Gjorde om (medan jag tänkte aaahhhhrrrghhh - varför har jag inte fattat detta!!) och såg till att belöna henne längre ifrån min kropp. Det tog väl 5-6 klick att få henne i stående position med alla fyra tassar i backen.

Man får det man förstärker... :)


Men vad trött man blir efter en sådan här dag. Många tankar, massor av information och idéer snurrar i huvudet. Ann-Louise och Essie som sover över här inatt har redan ramlat isäng, och nu ska jag göra detsamma. Och imorgon tar vi nya tag :)


 
 
Tina

Tina

25 november 2007 12:50

Åh va skoj med klickerkurs. Och så fick jag en ny idé till Freddies stå, jag tror jag gör samma fel som du har gjort.
Tina

http://workinglabs.wordpress.com

 
Madelen

Madelen

25 november 2007 13:47

Ja det är bra att andra ser på ibland, så man får upp ögonen för vilka dumma grejjer man håller på med! Men det gick ju bra till slut =)

http://k9kiwi.wordpress.com

 
Ingen bild

Marta

25 november 2007 15:13

Vad roligt med kurs! Visst är det fantastiskt med ett extra par ögon som ser självklara saker som man inte ens har tänkt på. Själv går jag till Villgott med belöningen på stå och belönar ur position på frisignalen, är det galet tro?

 
AK

AK

25 november 2007 15:56

Å vad avis jag är på dig som är på kurs!! Hoppas dag två var/är lika givande!
*krama*

http://bacillen.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Skapa flashcards