Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 26 mars 2008

Struktur

Av Lina - 26 mars 2008 18:24

Jag tycker att vi börjar få lite bättre struktur på vår träning. Eller ja, egentligen handlar det väl om att jag hittat ett sätt som gör det enkelt för mig att vara konsekvent. Jag har nog alltid tyckt att jag varit konsekvent, men det går alltid att bli mer konsekvent i små, små deltaljer, och jag tror att det är häri nyckeln till framgång ligger många gånger.


Det känns som om jag sagt det här förut: Vi går framåt, även om det inte syns i typ lydnadsmoment och sådant. Utan mer i vårt sätt att träna, samarbeta och förstå varandra, och det är roligt :)


Idag har vi tränat på att leka. Har köpt lite nya leksaker och redan från början försökt göra dem åtråvärda genom att göra det svårt för henne att få leka med dem. Jag tror på detta sätt att jobba med leksaker just nu. Ju mer hon får jobba för dem, desto roligare blir de på något sätt, och det är det som är målet - att lek och leksaker ska bli mer värt för henne.


Har även jobbat en del med stå på senare tid. Jag tycker det känns så fantastiskt att något som vi försökt få till under nästan ett år, nu bara har lossnat och att vi kommer framåt. Innan har jag inte riktigt lyckas få henne att förstå innebörden av ståendet, men nu äntligen! Nu kan hon bjuda på ett medvetet ställande i framförmappen, som ett enskilt beteende, och det känns härligt.


Har även tränat en del ställanden och lägganden under gång och det funkar hyfsat tycker jag, men vi behöver träna mer stimuluskontroll.


Tävlingslydnadsutmaningen känns väldigt orealistisk för vår del som det ser ut nu, men jag hoppas att kursen som drar igång på måndag ska hjälpa oss att komma framåt även i moment, och inte bara i träningsrutiner, shejping och småtrix. Det ska bli roligt att gå kurs som sträcker sig över såpass lång tid (tio träffar inkl. en helg, fördelat på två "terminer").


Det blev allt ett svamligt inlägg idag, inte mycket att "ta på", men så är det när hjärnan är tömd på kreativitet efter några dagar på jobbet. Pust. Man borde vara ledig mer.


Dagens roligaste blogginlägg hittas för övrigt här.

 
 
AK

AK

26 mars 2008 18:50

Härligt med struktur! Jag känner inte direkt att vi har nån, däremot börjar vi faktiskt leka mer och ha väldigt mycket mer kul ihop!

http://bacillen.wordpress.com

 
Eva o Kasper

Eva o Kasper

27 mars 2008 09:14

Vi har inte heller nån direkt struktur, tycker jag, mer än att vi alltid tragglar gå fint i koppel. Stå är något Kasper inte heller har bra koll på, svårt att träna det, tycker jag. Tror inte att han riktigt har begripit vad jag menar med det, åtminstone inte i alla situationer.
Har nog också slarvat med att alla leksaker är fritt fram på, men har nu åtminstone en som bara är till träning. Ska nog bli flera såna, ligger nåt i det.

http://skogsstjrna.blogspot.com

 
Ingen bild

Marta

27 mars 2008 12:09

Vad är det för typ av tävlingskurs du skall gå? En "vanlig" på BHK?

Jag önskar att jag kunde vara lite duktigare på att leka....jag köper massor av leksaker som vi bara skall ha när vi tränar men av någon mysko anledning så hamnar de hos honom i alla fall och då är de inte lika roliga längre. Den enda leksaken som jag håller stenhårt på är en "riktig"mus i snöre (och den äkta rävsvansen - inte lika rolig, lite för mycket hår på den verkar det som) men den är å andra sidan GULD, fleeceflätorna får (och kan) han inte leka med själv så de står också ganska högt i kurs. Jag hade några håriga pipar också (3st...) men jag har lyckats förlägga samtliga, måste försöka få tag i nya...

 
Ingen bild

Hundbiten

27 mars 2008 13:44

Marta - japp, det är BHK-kurs som gäller. Tror det kommer bli görbra - instruktören är väldigt mycket inne på träning med positiv förstärkning :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Ovido - Quiz & Flashcards