Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 3 april 2008

Det är roligt att träna!

Av Lina - 3 april 2008 12:43

Just nu känns det så kul att träna hund. I perioder har man flyt, och det fungerar helt klart som positiv förstärkning för mig.


Vi har tränat uthållighet en hel del den senaste tiden och det är så himla skönt att äntligen ha fått kläm på det - både för mig och för Pejla (skulle jag tro). Frustration är sällsynt numera. Inte för att vi haft jättestora problem med det tidigare heller, men ändå ibland - och detta har ofta yttrat sig i gräsryckande från Pejla, men det förekommer alltså mindre och mindre.


En konsekvens dock, av uthållighetsträningen, är att hon blivit lite segare att snabbt bjuda ny repetition när vi ska träna just snabba repetitioner - typ i framförmappen. Men det kan jag köpa det för jag tror inte att det är några problem att få balans i det så småningom.


Vi har kört mycket fritt följ utomhus - vändningar av olika slag, med och utan halter. Och jag tycker det går skitabra faktiskt :) Har testat att belöna med lite olika saker, och hon tar lek som riktig belöning nu. På kursen i måndags nämndes "Med sikte på 10:an" som bra kurslitteratur, och det gav anledning att läsa om den. Har hämtat en del inspiration därifrån i träningen av fria följet, och det funkar :)


Vi har också kört en del grundfärdigheter de senaste dagarna, i framförmappsläge, och som jag sa så går det lite segare än vanligt. Men det går iallafall, och jag hoppas att det inte ska gå alldeles för trögt till helgen då vi har andra kurstillfället av klickertränarutbildngen och ska kunna visa upp något slags flyt i x antal grundfärdigheter. Men jag är inte orolig. (Det enda som oroar är en jobbig förkylning som aldrig vill släppa - nu har den satt sig på stämbanden så jag låter bara krax. Jag vill inte bli sjuk så att jag missar kursen i helgen!)



 
 
Harriet

Harriet

3 april 2008 21:31

Hejsan!
Har du några bra tips för uthålligheten? Det är nåt som vi också behöver när vi väl får börja träna igen.
Kul att det går bra för er. Krya på dig nu.

http://www.kiara.dinstudio.se

 
Jessica

Jessica

3 april 2008 23:31

Nej du får inte missa kursen, krya på dig nu! Så ses vi på lördag.

http://www.sjobynshundpensionat.se

 
Vendela&Dagny

Vendela&Dagny

4 april 2008 17:31

Visst är det härligt med flytperioder! Hoppas du får roligt på tränarutbildningen!

http://dagny.taftea.se

 
Emma, Skott & snart Krut

Emma, Skott & snart Krut

4 april 2008 17:53

Hej på er!
Roligt att läsa om er träning!! Med sikte på 10:an är en av mina favvo böcker. Klicka för lydnad är den jag håller på med nu, den är bra för motivationen ;-)
Hoppas att du kryar på dej &känner dig bättre inför helgens kurs!
Ha en trevlig helg!
kram Emma

http://www.dualdogs.dinstudio.se

 
Ingen bild

Hundbiten

4 april 2008 18:37

Harriet - vi använder en del omvänt lockande för att få fram förståelsen för att hålla position, och när hon väl fått det (vilket numer går ganska snabbt tycker jag) så är det inga problem med uthålligheten direkt. Oregelbunden förstärkning är ju en annan sak, tex i det fria följet. Och träning med frisignal har också hjälpt, men det hänger liksom lite ihop med det omvända lockandet/doggie zen.

Jessica - Närå, jag är inte så sjuk längre, bara lite snorig och hes. Feber = borta.

Vendela - tack! :)

Emma - Klicka för lydnad har jag inte läst, men det blir alldles säkert av framöver. Å trevlig helg tebax :)

 
Harriet

Harriet

6 april 2008 19:01

Bra!
Då har jag tänkt rätt. Blir så glad när det händer. :)

http://www.kiara.dinstudio.se

 
Ingen bild

Jzza

6 april 2008 21:27

Vilken bra blogg! Jag själv väntar just nu otåligt på en egen liten flattbebis(5 veckor kvar :D), så då är det extra kul att läsa dina inlägg ;) Kul att ni har flyt nu, Lycka till i fortsättningen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Ovido - Quiz & Flashcards