Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 25 juni 2008

Lite inspiration

Av Lina - 25 juni 2008 22:27

Ja den kommer liksom smygande tillbaka nu verkar det som, som några av er varit inne på :) Härligt!


Tog en sväng till klubben och tränade hopp-sitt-hopp. Gick inte alls lika bra som hemma, förstås. Fick ta fram targeten för att få iväg henne en bit från hindret på andra sidan. Det gick väl sådär måste jag säga. Pejla var rätt "borta" emellanåt, sådär sprattelflattig som hon bara är ibland. Ser helt och hållet korkad ut i ögonen. Så jag fick mig några goa skratt iallafall.


När vi kom hem körde jag hopp-sitt-hopp på vårt eget hinder, från alla håll och kanter, och det funkade förstås klockrent, utan target. Så det är platsen som stör, helt klart. Bara att träna vidare.


Körde även lite fritt följ på klubben och många vänstersvängar och halter. Det kändes helt kanon! Hon var så jäkla med mig. Gött! Och när vi ändå var i farten tränade vi även med träapporten. Mest på att röra sig med den på ett "snyggt" sätt, och ingångar med apporten i munnen. Hon sätter sig gärna lite på sniskan, och jag vet inte riktigt vad jag ska släppa igenom och inte? Bör nog höja kriterierna rätt snabbt så att hon sätter sig rakt och bara fela de sneda?


En plats hann vi med också med Charlie. Tänk att för några månader sedan var denna bilden helt omöjlig för mig - att Pejla och Charlie skulle kunna ligga plats bredvid varandra. Otänkbart! Men med träning går ju det mesta att få till. Och jag tyckte mig se att avståndsbelöningen var mycket mer intressant än Charlie denna gång (nykokt kyckling) vilket kändes himla bra.


Innan vi gått ut på planen för träning hade jag lagt ett spår i skogen alldeles i närheten. Hon tycker det är livets mening att spåra tror jag. Ojojoj, hon njuter och är så fokuserad. Jag måste bara sluta lägga spår där det ser ut som Gudrun farit fram. Vi lyckades trassla in oss lite i brötan, men det gick bra. Hade en 90-graders vinkel som hon knatade rakt i, men bara efter ett par meter upptäckte hon att hon var fel, gick tillbaka och tog rätt igen. Och sedan var det motorväg raka vägen fram till burken med pasta och korv.


Jag kan inte mycket om spårande, men jag tror att hon har lite väl bråttom. Bara spåret får ligga någon timme eller mer så går hon visserligen med nosen tätt mot backen, men det går väldigt fort tycker jag. Men jag ska ta hjälp av Jessica, som är expert på området, när hon kommer hit i juli. Vi gör säkert en massa tok, men roligt är det!


Jaa. Inspirationen är på väg tillbaka. Det känns till och med roligt att blogga om träning igen :)

 
 
Vendela&Dagny

Vendela&Dagny

26 juni 2008 08:42

Roligt att inspirationen är tillbaka! Jag skulle inte köpa några sneda sättanden för det har jag gjort och fått äta upp det flera gånger om!

http://dagny.taftea.se

 
Ingen bild

Hundbiten

26 juni 2008 10:10

Nä. Det är lite så jag känner - ju fler sneda sättanden jag släpper igenom, desto fler sneda sättanden kommer det att bli.
Funderar på att köra lite bakdelskontroll med apport i munnen, borde ju funka!

 
Ingen bild

Marta

26 juni 2008 10:26

Kul att ni är på g! Visst är det roligt att spåra (gör det på tok för sällan...)Testa att köra lite längre liggtider på spåret så skall du se att du får ner nos+tempo.

 
Tina

Tina

27 juni 2008 09:55

Det är lk2 jag ska köra och jag antar utmaningen :-). Tävla innan årskiftet eller?
Tina

http://workinglabs.wordpress.com

 
Ingen bild

Hundbiten

27 juni 2008 10:01

Men Tina, det var ju du som skulle utmana mig! ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Skapa flashcards