Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 26 oktober 2008

Debuten i tvåan

Av Lina - 26 oktober 2008 13:56

Vår tävling igår var allt annat än bra! Pejla kändes otrygg under hela tävlingen, utom i ett moment, apporteringen - där "sken hon upp" och gjorde ett fantastiskt jobb och vi fick en 10:a. I övrigt nollade vi ungefär hälften av momenten, även sådana som jag trodde att vi skulle klara jättebra, och några moment lyckades jag hjälpa henne i med dubbelkommando.


Men hur som helst. Det är väldigt tydligt att Pejla inte klarar av den störning som en tävling innebär. En stort problem är detta att hon blir  osäker. Hon verkar tycka att allt är väldigt läskigt :(


Efter apporteringen ville jag bryta, men på något sätt lyckades jag bli övertalad att fortsätta, vilket jag nu i efterhand ångrar. Det hade varit perfekt att bryta när hon såg ut att ha roligt och kunde koppla bort allt runtomkring, för att belöna, och nästa gång jag hamnar i en liknande situation hoppas jag att jag kan stå på mig lite bättre och bara göra det som känns rätt.


När tävlingen var slut och planen skulle möbleras om inför dagens apelltävling tog jag Pejla med mig ut igen och bad en av klubbmedlemmarna att lite sporadiskt stå och gorma tävlingskommendering medan vi gjorde lite vad som helst. Vi lekte med en snörboll, och genast när kommanderingen började kände jag i händerna att hennes grepp blev lösare, och hon släppte även bollen flera gånger och blev bara stående och titta sig omkring. Men jag låtsades som ingenting och fortsatte att leka, och efter en stund gick det bra! Hon både sprang efter bollen, kom in med den, kampade, tog godbitar och tillslut gick vi lite fot mellan lekvarven.


Jag tror att det är såhär jag måste göra framöver. Jag måste hitta tillbaks till den glädje och lekfullhet hon hade under vår första tävling; överträna störningar och verkligen tävlingsträna på riktigt. 


Det känns förstås tråkigt efter gårdagen, men samtidigt är det en spark därbak för att ta itu med problemen. Tävlingsträning och träning på att ha kul fast det finns störningar ligger högst på priolistan just nu.

 
 
Tina

Tina

26 oktober 2008 15:56

Attans då att det gick åt pipsvängen med toppen att du kom på vad problemet är och redan är igång med att lösa det.
Tina

http://workinglabs.wordpress.com

 
Ingen bild

Maria&Hera

26 oktober 2008 18:30

Vad bra att du fick till det så bra efter tävlingen med kommenderingen och så. Den minnesbilden har hon antagligen med sig inför nästa tillfälle! Bra jobbbat tycker jag!

 
AK

AK

26 oktober 2008 18:56

*kramar om hårt*

http://bacillen.wordpress.com

 
Tiipa

Tiipa

26 oktober 2008 19:36

Hej!
Ja... det bästa är ju oftast att följa sin egen instinkt och lita på sig själv. Så fort man tänkt tanken på att inte fullfölja så är man nog inte "med" tillräckligt fokuserat ändå sedan så det är bättre att sluta i tid. Visst är det även superviktigt att komma ihåg att det ska vara roligt!!
Lycka till i fortsättningen!

http://www.agilityliv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Erika & Noa

26 oktober 2008 20:37

Ni kommer igen!! Ni är så duktiga så jag är övertygad om att ni kommer lösa detta! Ser fram emot att få hem boken =)

 
Ingen bild

Linda

26 oktober 2008 21:34

Härligt med en 10:a i alla fall! :-) Jag känner igen det där med svårigheten att ta rätt besult när man är i en pressad situation - det är lätt att övertalas till något man egentligen inte tänkt. Nästa gång är du bättre förberedd - både med Pejlas träning och med din egen!

 
Therese

Therese

27 oktober 2008 09:19

Herlig innstillig! Det er tungt når hunden faller på den måten, men det er jo bare noe nytt og spennende å trene på! :) Så bra gjort av deg at du fikk trent på konkurranse området med kommandant etterpå og greide å gjøre det så realistisk! At du fikk overbevist Pejla om at det var morsomt å trene i den situasjonen også! Superbra trent! :D

http://blogtown.se/blog.php?id=Telli

 
Ingen bild

Marta

27 oktober 2008 11:27

Jag tycker att du var duktig som tog tag i Pejlas osäkerhet efter tävlingen och passade på att jobba dig/er igenom det! Bra gjort!

Det är alltid lätt att vara efterklok och veta exakt i vilken stund man skall bryta och hur. Jag tycker att du löste det jättebra!

 
Åsa

Åsa

27 oktober 2008 13:02

Klick till dig för att du ställde upp!
Det finns bara ett sätt att få reda på hur man ligger till och vad man verkligen behöver träna på, och det är att testa...
Glöm inte att fokusera på de detaljerna som faktiskt fungerade och analysera dem lika väl som jag är övertygad om att du analyserar "missarna". Och kom ihåg att det är OK att inte vara perfekt!

http://www.asashundar.bloggagratis.se

 
siv og kry

siv og kry

27 oktober 2008 16:35

Så synd at det ikke gikk bra på treningen, men man lærer noe når det ikke går bra også. Det ser jo ut som du er i full gang med å trene videre så jeg er sikker på du kommer til å snu opplevelsen til noe positivt.
Jeg gleder meg hvertfall til boken kommer :D

http://www.behavoristen.wordpress.com

 
Eva o Kasper

Eva o Kasper

27 oktober 2008 17:01

Men det är väl iallafall bra att få ett tydligt kvitto på var ni står? Nu fick du ju verkligen veta hur störd hon är... det går säkert mycket bättre nästa gång. ;)

http://skogsstjrna.blogspot.com

 
Lina

Lina

27 oktober 2008 20:18

Tack för alla kommentarer, ni är gulliga, allesammans :)

Jag hade ju på känn att det skulle gå som det gick, även om vi hade någorlunda koll på momenten - tävling ÄR något helt annat än träning för oss just nu, men det ska det bli ändring på! :)

http://www.hundtranaren.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Ovido - Quiz & Flashcards