Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 8 december 2008

Hund 2008

Av Lina - 8 december 2008 06:20

Nu är vi hemma från mässan i Stockholm och jag är dödstrött. Det har varit en vecka full av jobb och resor, och nu vill jag bara vila! Känner en eventuell förkylning smyga sig på också.


Pejla blev väldigt glad när jag kom hem sent igår kväll och låg i soffan med mig hela kvällen (och halva natten eftersom jag somnade som en stock vid tv:n).


Hon har fått ett nytt halsband, nytt koppel och en pläd i typ Bia-material, och matte har fått ett helt gäng hundtidningar :) Så värst mycket shopping blev det alltså inte, men mycket tittande.


Roligast på mässan var att se Maria Hagström med Ylle tävla lydnad. Jag blev faktiskt förvånad över hur lite folk det var och tittade på tävlingarna. Freestylen tror jag var det som drog mest, men vid agilityn och lydnadsringarna var det förvånandsvärt glest. Bra på ett sätt förstås - det var inga som helst problem att se för oss som var där.


Jag fick också träffa Åsa Tova Bergh i nordiska assistanshundsmontern. Det var trevligt! Hundtränaren har skänt en kartong böcker till föreningen och jag hoppas att de ska ha nytta av den :) Själv fick jag ett rykande färskt exemplar av Åsas nya bok Treibball - boken om bollvallning. Ska bli spännande att läsa den!




Träffade även Lina från klickerforum som just varit och tittat på working kelpie-valp. Hon såg väldigt söt ut i mobilen lilla Rut, trots lite suddiga bilder. Vilken härlig julklapp hon väntar sig! 


På lördag kväll bjöd Tina och hennes trevliga familj på thaimat och supergod Gino, och Freddie charmade förstås alla. Precis hela tiden :) Och som vanligt när man träffat en supergo och trevlig hund börjar ju tankarna dra iväg om att det kanske är en sån hund man skulle ha nästa gång... Men jag måste säga också att det sved i hjärtat något enormt när vi på söndagen höll oss kring kelpieringen en bra stund. Vilka fantastiska hundar! Saknaden är fortfarande stor här efter Nemi, och i ärlighetens namn är det nog en liten kelpievalp som fortfarande står allra, allra högst på listan.


Tack AK och Madelen för supertrevligt sällskap hela långa helgen!


Två favorithundar


Två favorithundar.

 
 
Madelen

Madelen

8 december 2008 11:14

Tack själv! Ja det var superkul att få se Maria i action! Till och med jag som inte ska ha labbe tänkte en kort stund samma tanke...men så hamnade först en och sen två svarta kelpies i famnen och sen är det liksom klart ;) .

http://k9kiwi.wordpress.com

 
Lina Samuelson

Lina Samuelson

8 december 2008 11:25

Det var verkligen jätteroligt att ses! Även om man får kontakt genom datoren så är det ju en annan sak när man setts. Jag tror absolut att vi kommer ses igen! Kul att du skrev om mig i bloggen.

Kram

http://www.igelsnigel.se

 
AK

AK

8 december 2008 13:22

TACK! vilken helg! Saknar dig redan.

http://bacillen.wordpress.com

 
Tina

Tina

8 december 2008 13:38

Åh nej, hoppas du inte fått min förkylning nu, förlåt i så fall.
Äh va är en kelpie mot en mysig labbe, förstår ingenting ;)
Jättekul att ni ville komma hem till oss och umgåd lite, det var en härlig och upplyftanden kväll.
Kram

http://workinglabs.wordpress.com

 
Harriet

Harriet

8 december 2008 19:34

Låter som ni har haft en bra helg. :)

http://www.kiara.dinstudio.se

 
Helena

Helena

8 december 2008 20:14

Det låter som om du haft en härlig helg! Synd bara att jag missade er - jag letade ju, men såg er ingenstans! Trots att BT-ringen, där jag mestadels uppehöll mig, var alldeles intill lydnadsringen.

http://bordertass.wordpress.com

 
Ingen bild

Marta

9 december 2008 14:43

Åh vad ni verkar ha haft det mysigt och skoj!

 
Hanna

Hanna

12 december 2008 23:17

Du verkar ha haft det riktigt roligt på mässan :) Jag håller med om att det är glest med folk runt lydnadsringen. Jag var också där och håller med om att det var riktigt roligt att se Maria Hagström och Ylle, jättetrevligt ekipage!

http://www.copperville.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Ovido - Quiz & Flashcards