Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 27 april 2009

Agilitykurs - hinderinlärning

Av Lina - 27 april 2009 22:53

Idag åkte jag ensam på agilitykurs då dottern känner sig lite hängig. Vi går ju utan hund, men Pejla var med och satt i bilen. Vi körde lite burlekar med bilburen, men nästa gång ska jag ta med en riktig bur och köra burlekar bredvid de andra hundarna som tränar. Tror det kan bli bra träning.


Jag går runt med instruktör Camilla och tittar på de andra ekipagen som tränar. Man lär sig så otroligt mycket av att gå med instruktören. Får se en massa olika typer av problem som dyker upp och man är fullt fokuserad på vad som sägs när man inte har en egen hund att koncentrera sig på.


Men mellan varven tog jag ändå ut Pejla och körde lite lydnadsträning med agilityekipagen en bit bort som störning. Och massor av lek på plan blev det idag.


Idag var det hinderinlärning på schemat och ekipagen fick prova hopphinder, tunnlar, långhinder och slalom. Camilla visade först och förklarade att hennes sätt inte är de enda. Det blir en del lockande med godbitar och leksaker, och efter kursens slut testade jag att locka Pejla lite i slalom. Det är ju kört, kan jag säga. För när godbiten åker fram och jag lockar gör Pejla allt för att hålla position :)


Men vanliga hopphinder, långhindret och tunnlarna var inga problem. Där räcker det med att jag sätter upp henne, går till andra sidan och säger "JA!", så far hon över eller igenom utan problem :)


Det är roligt och fartigt med agility, men jag kan ju absolut ingenting. Som slalomen till exempel - hur tusan ska man lära in det? Känns som ett väldigt komplicerat moment att frishejpa :D Testade även det litegrann, och det gick ju bättre än att locka, men någon fart blir det ju inte precis. Nä, jag får nog ta lite expertråd här.


Och jag vet ju också att det finns maaaassor av annat än hinderinlärning som är viktigt i agility. Grundträningen har jag ingen som helst koll på heller...


Men hur som helst, agility verkar väldigt roligt och Pejla blir väldigt glad av att få hoppa och springa igenom, så vi ska allt försöka få till det och lära oss mer om det här!


Här är bild på dagens sötaste kursdeltagare (enda bilden som inte blev helt suddig pga av mörkret...):


 
ANNONS
 
Jana

Jana

28 april 2009 11:59

Det finns typ tjugotretton olika varianter att lära in slalom. ;-) Om vill lära dig mer om agility så rekommenderar jag Camilla och Gudrun Brundins bok "Klickerträning för agilityhundar", en introduktion till agilityn med inlärningstips för alla hinder.

http://isgardsdjur.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Linda

28 april 2009 15:59

Jag tycker du ska beställa Susan Garretts DVD om slalom... sen kan du låna ut den till mej... :-)

 
Eva o Kasper

Eva o Kasper

29 april 2009 16:45

Har hux flux kommit med på en agilitykurs som kör tredje gången ikväll, får se om de har nåt bra slalomtips. Tycker oxå slalom verkar svårinlärt.
Kool bild med kaxigt halsband på den lille!

http://skogsstjrna.blogspot.com

 
Jessica

Jessica

29 april 2009 22:11

Pejla blir säkert en lysande agilityhund! :)Den 30/5 blir det förhoppningsvis Torsby besök för mig och Riva ;D

http://www.sjobynshundpensionat.se

 
Madelen

Madelen

30 april 2009 09:44

Shaping success av Susan Garret säger jag bara. Där står det om 2X2-metoden. Filmen vill jag också låna ;) .

Annars har du ju tunnelmetoden.

Jag tränar grunderna till dubbelboxen (sök på youtube så får du se :D) .

Jag pratar gärna agilty ;) .

Kram

http://k9kiwi.wordpress.com

 
Lina

Lina

30 april 2009 15:15

Hade gärna beställt Garrett-DVD:n, men den är himla dyr! Får nog önska mig i födelsedagspresent kanske :)

Eva - bara att återkomma om du har några slalomtips :D

Jessica! Ja! Kulkul! Kanhända att jag skriver då :)

Madelen - vad är tunnelmetoden? Vad är dubbelbox?? *skäms* ;)

http://www.hundtranaren.se

 
Madelen

Madelen

30 april 2009 18:29

Ja du, tunnel eller man kanske ska säga channel inte vet jag är då man ställer upp slalomet som en korridor och lär hunden att springa rakt igenom det och gör det mer och mer tätt tills det blir ett slalom...enkelt beskrivet ;) .
Dubbelbox, jaha...du läser inte min blogg ser jag hihi ;) . http://www.youtube.com/watch?v=p7gR3444C0A
där ser du hur det ska se ut.

http://k9kiwi.wordpress.com

 
Eva o Kasper

Eva o Kasper

1 maj 2009 00:19

Jodå, vi fick faktiskt träna slalom just igår. Kolla min blogg så ser du hur vi gjorde. Kan inte säga att vi är proffs på slalom efter detta tillfälle, men Kasper klarade flera gånger alla fyra pinnarna med den här tydliga kroppsmetoden, så lite rätt är det nog. ;) Nu måste jag nog skaffa lite billiga Rusta-slalompinnar för att träna på egen hand... Lycka till!

http://skogsstjrna.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se