Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 18 juni 2009

Uppdatering

Av Lina - 18 juni 2009 15:37

Pejla är fortfarande inte frisk och vi tränar i princip ingenting. Hon är sliten, stackarn.


Idag var det återbesök hos veterinären, och hennes analsäckar är fortfarande väldigt inflamerade. Vi ordinerades tio dagar till med antiinflammatorisk medicin, och återbesök efter det. Väldigt tråkigt att det inte läkt som det ska.


Löpet är i slutfasen nu så hon har visserligen piggnat i litegrann. Såpass att hon kommer med en leksak om kvällarna och puffar för uppmärksamhet. Men när jag testar att träna finns där ingen gnista eller direkt lust, så det känns som om vi gör bäst i att fortsätta ta det lite lugnt.


På matfronten så har vi kört färskfoder sedan allergireaktionen (som vi förvisso inte alls vet om det hade med mat eller ej att göra - kunde lika gärna ha varit något annat). Däremot kräktes hon ju av maten + att jag tyckte att den luktade lite skumt, och efter färskfodrets heltidsjobb har hon mått väldigt mycket bättre.


Några av er tyckte att jag skulle lämna tillbaka säcken, men det har inte med säcken att göra. Hon har ätit halva utan några som helst problem - det var en tid efter att jag bytte fodertunna som fodret förmodligen blev dåligt, och att lämna tillbaks en säck pga min egen klantighet känns inte rimligt. Däremot är jag tveksam till att gå tillbaka till torrfoder över huvud taget för närvarande. Vill inte behöva vara med om detta igen liksom.


Mitt i all stress med jobb och annat hade jag missat att jag faktiskt ska jobba en vecka till. Suck. Så det blir ingen semester nästa vecka. Men sedan så! Då ska vilas ut och (förhoppningsvis) tränas massor! Imorgon är det midsommarafton och min födelsedag! :) Det ska firas med lunch hos min mor och goda vänner, en golfrunda (första på flera år!) och grillkväll hos andra goda vänner. Vi får väl se vad Pejla får och vill hänga med på, men lunchen och rundan på golfbanan blir det iallafall.


Ha en superskön midsommar allesammans!

 
 
Sara

Sara

18 juni 2009 16:36

Hoppas Pejla mår bättre snart och att ni får en fin midsommar! :)

http://djurens.wordpress.com

 
AK

AK

18 juni 2009 18:08

Stor stor kram på födelsedagen!
Hoppas din dag blir kanon!
Lilla Pejlan får en puss på snoken med hopp om påpiggning!

http://bacillen.wordpress.com

 
Lojs

Lojs

18 juni 2009 21:36

Stackars Pejlan! Synd att vi inte bor närmare, du hade kunnat få låna en träningssugen hund, jag har ju 3. ;)

http://www.blogtown.se/blog.php?id=lojs

 
Lillan & Zelda

Lillan & Zelda

18 juni 2009 22:07

Åh, vad tråkigt att Pejla inte mår bra än.:(
Hoppas att det blir ordning snart.
Grattis på födelsedagen i förskott!=)
och ha en riktigt trevlig midsommar.
Jag jobbar:(

http://zelda.bloggagratis.se

 
Åsa

Åsa

19 juni 2009 09:01

Grattis på födelsedagen, skön midsommar, och ett krya på dig till Pejla!

http://www.asashundar.bloggagratis.se

 
Elin og Spike

Elin og Spike

19 juni 2009 13:46

Grattis så mye med dagen! Min lille Marthe har også bursdag i dag, hun blir ett år! Koz deg masse på dagen din! Krysser fingrene for at Pejla blir helt bra igjen snart...

http://www.jodaposten.wordpress.com

 
Tina

Tina

20 juni 2009 11:35

Usch va trist med sjuka hundar. Hoppas det går åt rätt håll i alla fall. Grattis i efterskott, hoppas du fick en bra midsommar.

http://workinglabs.wordpress.com

 
Therese

Therese

20 juni 2009 13:20

God bedring til Pejla! Og stakkars deg som plutselig oppdaget at du hadde enda en uke med jobb når du trodde du hadde fri! Men snart er nok Pejla frisk igjen og du har fri og dere finner treningsinspirasjon og koser dere masse! :-) Veldig snart! God sommer!

http://millenya.wordpress.com

 
Madelen

Madelen

20 juni 2009 13:50

Jag tror du märker när Pejla är redo för träning igen, hoppas det blir snart. Så tråkigt att hon inte blir bra, hoppas det vänder nu med denna kuren! Grattis igen på din födelsedag, hoppas du hade en bra dag och midsommar.

http://k9kiwi.wordpress.com

 
Lena Öberg

Lena Öberg

20 juni 2009 20:56

Ååå va tråkigt att Pejla har varit dålig! Hoppas att hon blir bättre snart.
Ha en fortsatt trevlig midsommar och gratis på födelsedagen!
Många kramar från oss i Töreboda

http://www.goldcliff.se

 
Matilda

Matilda

21 juni 2009 15:07

Vad tråkigt att pejla inte mår så bra. Hoppas att hon snart är sitt vanliga jag igen, så ni kan njuta av semestern och träna :)Grattis i efterskott!

http://www.goldenliv.com

 
Ingen bild

Maria&Hera

21 juni 2009 16:37

Grattis på födelsedagen i efterskott!
Tråkigt att Pejla inte mår så bra. Hoppas att ni alla har haft en trevlig midsommar iallafall!

 
Madelen

Madelen

1 juli 2009 08:55

Hur går det med Pejla?

http://k9kiwi.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Ovido - Quiz & Flashcards