Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 8 mars 2010

Träningssvacka

Av Lina - 8 mars 2010 18:02

Vi har varit inne i en lång period av ingen träning alls i princip. Pejla har förstås inte varit på humör på väldigt länge, och inte jag heller för den delen. Med en hund som inte är 100% är det inte roligt att träna.


Men nu när vårsolen börjat titta fram och mörkret inte är så påfallande börjar träningsinspirationen komma tillbaka igen. Vi har visserligen fortfarande en halvmeter snö på hela tomten, men på det stora gärdet mitt emot vårt hus hivar lastbilarna av mängder av snö från vägplogningen, men mitt i finns en stor yta som är helt plogad. Perfekt för lydnadsträning :)


Idag har det dock inte blivit något tränande alls, däremot en skön promenad tillsammans med Marita och Zelda, en promenad som till största delen nog får sägas gick åt till att prata valp. Både jag och Marita har smått att se fram emot :)


Pejla mår mycket bättre. Salvan stryks fortfarande på varje dag, men nu har hon inte ont längre. Hon låter iallafall inte när jag stryker på den, och det tar jag som ett gott tecken. Idag var också sista dagen i penicillinkuren, och jag hoppas att hon ska bli lite bättre i magen igen.


Om ett par veckor är det för den delen dags för nästa tillfälle av elitsatsningen vi går för Maria Hagström. Men eftersom jag och Pejla knappt tränat något alls sedan förra träffen tänkte jag passa på att utnyttja Maria för att få en kanonstart på den nya lille killens träningskarriär. Det ser jag fram emot massor!


Hur coolt som helst är också att Siv med Kry, som också är med i elitsatsningen, nu startat elitklass, och redan efter sin första tävling ligger på norska kvallistan till VM i lydnad! :D

 
ANNONS
 
Carro

Carro

9 mars 2010 22:41

Detsamma! Ser fram emot att träffa både dig, Pejl och lillskit :) Lycka till på fredag (för visst var det då du skulle hämta honom?)

http://www.kontrollek.bloggagratis.se

 
Lillan & Zelda

Lillan & Zelda

10 mars 2010 11:24

Jamen oj vad mycket valpsnack det blev! och mer lär det väl bli;)
Kramis!

http://vattenhunden.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se