Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 13 mars 2010

Hur har vi det då?

Av Lina - 13 mars 2010 17:43

Jag har fått en del mejl och meddelanden på andra sätt, och många frågar hur Pejla hanterar den nya situationen.


Igår när vi kom hem med lillkillen var Pejla alldeles till sig. Hon ligger alltid högt i stress när hon träffar andra hundar. Lite för högt, enligt mig. Hon blir liksom lite för glad helt enkelt. Men den där stressen kan lätt slå över, så jag tycker det är lite svårt att hantera ibland.


Hur som helst, hon var helt trippad till en början, men lugnade faktiskt ner sig ganska snabbt. Jag var såklart hela tiden med, och belönade henne när hon visade lugnare sidor, och efter ett tag var det helt coolt.


Hon går fortfarande upp sig emellanåt och vill få igång valpis på lek, men hon är lite för stor och klumpig, så han blir rädd för henne då. Springer och gömmer sig bakom närmsta människas ben.


Men de klarar av att ligga i samma bur och sova, eller på golvet nära varandra, utan problem. Jag är med och övervakar förstås, för man vet ju aldrig.


Pejla vaktar sin bur i vanliga fall, även om vi jobbat på det och det har blivit bättre. Men mot Zaphod gör hon det inte! Hon vaktade inte ens sitt tuggben som hon fick imorse. Men det är ju samma här - jag övervakar, för man vet ju aldrig.


På det stora hela får jag iallafall en bra känsla såhär ett dygn senare. Magkänslan säger att de här två hundarna kan komma att trivas väldigt bra tillsammans. Jag hoppas att det stämmer :)

 
ANNONS
 
Lillan & Zelda

Lillan & Zelda

13 mars 2010 22:44

Skönt att första dygnet gått bra! Jag litar på din magkänsla, är så säker på att det kommer gå bra. Ska bli så spännande att följa er både på blogg och i verkliga livet:) Har mycket att lära av dig tills vi får bebis=)

http://vattenhunden.wordpress.com

 
Jenny o Vixhen

Jenny o Vixhen

14 mars 2010 11:10

Härligt att det verkar gå så bra! Och vilken lite sötnos ni har fått hem, vad mysigt ;0)
Kram

http://fjodorochvixhen.wordpress.com

 
Madelen

Madelen

14 mars 2010 13:41

Det ser ut som bra tecken att hon inte vaktar. Jag tror det kommer gå jättebra. Mina älskar varandra, titt som tätt ger de varandra pussar på näsan eller örontvättar :) . De går ofta bredvid varandra, skuldra mot skuldra på promenaderna. Det är härligt att ha två hundar som är så bra vänner.

http://k9kiwi.wordpress.com

 
Harriet

Harriet

14 mars 2010 14:13

Det låter ju jättehärligt. Kiara kan ju vara en superbitch mot vuxna tikar men valpar och unghundar går hur bra som helst.
Lycka till!

http://www.ladusvalans.se

 
Eva o Kasper

Eva o Kasper

14 mars 2010 14:28

Härligt att höra!
Hur sover de på natten? I varsitt rum, för säkerhets skull? Eller tillsammans då med?

http://skogsstjrna.blogspot.com

 
Ingen bild

Lena & Zorro

14 mars 2010 14:30

GRATTIS !! till tillökningen. Har jobbat hela helgen så jag har inte skickat något mail än ang jobbtider.Ha det bra .

 
Tina

Tina

15 mars 2010 11:21

Åh a kul att det går så bra med Pejla, tikar kan ju annars vara rätt grininga mot valpar. Ska bli skoj att följa er i bloggen.

http://workinglabs.wordpress.com

 
Martina o Villgott

Martina o Villgott

16 mars 2010 14:45

Grattis och så himla skoj att läsa om att de funkar så fint ihop!!!

http://villgott.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se