Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 15 april 2010

15 tips när inspirationen tryter

Av Lina - 15 april 2010 21:29


Har bloggat om vad man kan göra när träningsinspirationen inte riktigt vill infinna sig. Följ länken, och kommentera gärna på plats i nya bloggen :)


Här kommer en kopia av bloggen:


15 tips när träningsinspirationen tryter


För egen del blomstrar träningsinspirationen nu när snön äntligen är borta och solen strålar. Men jag har de senaste dagarna hört flera som faktiskt inte hittat nog inspiration för att ta tag i träningen ännu. Kanske finns det också bland er läsare några som behöver en spark i ändan för att komma igång?


Själv har jag några saker som jag brukar göra när jag faktiskt vill komma igång med träningen, men inte hittar inspirationen. Jag försöker dock att låta bli att träna om det känns som ett måste. Då blir det aldrig bra.


Men när jag vill, men behöver en kick framåt läser jag ofta. Tidningar, bloggar, böcker om hundträning, och letar efter något som triggar. Att se på film är också inspirerande, och det finns hur mycket som helst på nätet, alldeles gratis.

Jag brukar också gå tillbaka i min träningsdagbok och kolla vad vi tränat de senaste månaderna. Det brukar också ge nya idéer eller insikter om vad som både behövs och är kul. Frishejping och trixträning är också riktiga inspirationshöjare!


Tänkte också bjuda på en lista med 15 handfasta tips på saker som gör att inspirationen kan komma tillbaka. Listan är hämtad ur Hundtränaren 2009.


1. UTMANING
Utmana dina träningskompisar att tävla i någon hundsportsgren senast… ja, när då?


2. SAMLA BRA IDÉER
Skriv ner dina fem bästa tankar om hundträning och be fem kompisar göra samma sak. Samla alltihop på en lista och spara den på kylskåpet till inspirationskrävande dagar.


3. GÅ EN KURS...
...för din favoritinstruktör, eller den du tror skulle kunna bli det.


4. RING EN VÄN MED EN JOBBIG HUND
Gå ut och träna ihop. Träna enkla saker och känn dig stolt över hur duktig din hund är!


5. OBETYDLIGA SAKER
Träna något som du inte har några som helst ambitioner att bli duktig på/tävla i.


6. NYA BELÖNINGAR
Hitta tre helt nya sorters belöningar för din hund, utan att träna något speciellt.


7. TIO DAGARS TRÄNINGSFÖRBUD
När du är riktigt osugen på att träna – förbjud dig själv att träna på minst tio dagar. Om suget sätter in måste du stå emot. På den elfte dagen, träna något ni är riktigt duktiga på.


8. TRÄNA BARA KORTA PASS!
Max tre minuter tre gånger om dagen i en vecka. Strunta i det som går dåligt just nu och skriv ner allt som går bra.


9. FIXA EN HUNDTRÄNARTRÄFF
Bjud hem några trevliga hundtränarkompisar på middag med hundprat.


10. SKRIV ETT BREV...
...eller mejl till din favorithundtränare. Ställ några frågor om något du behöver hjälp med. Förhoppningsvis får du ett inspirerande svar.


11. SKRIV EN ARTIKEL
Skriv en artikel om din hundträning och försök att få den publicerad.


12. SNO IDÉER FRÅN ANDRA
Surfa runt på nätet bland hundtränarbloggar. Sno hej vilt av de bästa idéerna och skriv ner dem som om de vore dina egna. Välj den bästa och träna på den.


13. LÄS EN NY BOK!
Eller en gammal favorit.


14. GÖR DIN EGEN IDÉLÅDA
Skriv ner på små lappar sådant som du tycker är roligt att träna. Trix, moment, onödigheter, nödvändigheter, nya saker, gamla saker. Enda regeln är att du verkligen ska tycka att dessa saker är roliga. Ta fram lådan de dagar du saknar fantasi men ändå vill träna.


15. BÖRJA SKRIVA TRÄNINGSDAGBOK IDAG!
När du tappar sugen, gå tillbaka och läs vad ni gjort de senaste månaderna. Fundera och analysera. Vad kan vi göra bättre? Vilka framsteg har vi gjort?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se